vineri, 4 februarie 2011

Somnul

somnul copiilorPentru copiii care merg la gradinita, ora de culcare ar trebui sa fie  in jur de 19:30. In clasa a intaia ora de culcare trebuie sa fie ora 20. 

Daca esti de acord cu acest program si maresti ora de culcare in fiecare an, in clasa a sasea copilul tau ar trebui sa doarma la 22:30, ceea ce e prea tarziu. Cercetatorii au descoperit ca elevii au mai multe probleme cu temele si cuscoala si au probleme cu atentia in timpul saptamanii daca stau treji pana tarziu. 

Conform acestui studiu, programul optim de somn consta in cel putin 10 ore de somn pe noapte. 

Daca scoala incepe la ora 8, copilul tau trebuie sa fie treaz cel tarziu la ora 7 pentru a se putea pregati si pentru a lua micul-dejun. Asadar, trebuie sa adoarma cel tarziu la ora 21.

Data viitoare cand copilul tau spune ca nu e obosit, tu trebuie sa stii ca oricum s-ar simti deoarece el trebuie sa doarma pentru a fi odihnit a doua zi.

Incearca sa ii spui o poveste sa bea putin lapte cu miere sau sa inchizi lumina, astfel incat sa ii vina somnul celui mic. Cu toate ca stim cat de dificil este sa convingi un copil sa respecte orarul de somn, acesta este foarte important pentru a acapara informatia si a se dezvolta armonios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu